iknv.fi

Käytännön periaatteita

 

Suunnistusharjoituksia järjestetään viikoittain huhtikuun puolivälistä lähtien. Vuonna 2020 koronapandemain vuoksi aloitus siirtyi, mutta...

Kaudella 2020 ohjatut harjoitukset alkavat kaikkien ryhmien yhteisellä startilla torstaina 4.6.2020 Valkean ruusun koulun pihalta. Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa jo klo 17.30. Infotilaisuus käynnistetään klo 18.00.

Harjoituksia pidetään aina syyskuun loppuun saakka ja niistä tiedotetaan jokaiselle osallistujalle jaetussa Nouski-passissa. Keskikesällä, heinäkuulla Viikarit ja Vintiöt ovat kesälomalla, mutta tehotiimiläiset harjoittelevat silloinkin. Harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista mutta ahkeraa harjoittelijaa palkitaan eri tavoin:

Suunnistuskoululaiset eli Viikarit ja Vintiöt saavat kannustepalkintoja sen mukaan, kuinka ovat ottaneet osaa suunnistuskouluun, iltarasteille tai kilpailuihin. Nouski-passin etusivulle kerätään tarroja suunnistusharjoituksista ja päivämääriä iltarasteista ja kilpailukerroista. Kun merkintöjä on tietty määrä, saa palkinnon ryhmän ohjaajalta. Kauden päätöstilaisuudessa palkitaan vuoden Vintiö-suunnistaja, joka on nuori, joka on saanut eniten tarroja Vintiö-passiinsa. Uusi, Vuoden Viikari-palkintokin jaetaan osin harjoitusaktiivisuuden perusteella, mutta sen saamiseen on muitakin kriteerejä, jotka selviävät toimintalinjausta lukemalla.

Tehotiimissä on erilainen järjestelmä: siinä kannustetaan itsenäiseen harjoitteluun, halukkaille annetaan harjoitussuunnitelma ja annetaan ohjeita sen noudattamisessa. Tehotiimiläisillä on halutessaan käytössään myös nettiharjoituspäiväkirja.  

Talvikaudella seuramme järjestää saliharjoitukset liikuntahallilla torstaisin klo 18-19. Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Harjoitukset koostuvat verryttelyistä, venyttelyistä, juoksukoordinaatioista, lihaskunto-osiosta sekä joka kerta järjestettävästä suunnistusosiosta. 

Jokainen ryhmäläinen maksaa seuran toimintamaksun. Uudet suunnistajanalut saavat käydä tutustumassa harjoituksiin kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi. Toimintamaksu on kaudella 2020   60 euroa/nuori aina 21-vuotiaaksi saakka. Toimintamaksu sisältää:

osallistumisoikeuden kaikkiin seuran järjestämiin harjoituksiin mukaanlukien talven saliharjoitukset ja kylpylän sulkapalloharjoitukset

vakuutuksellisen NuoriSuunta-kortin, joka toimii kilpailulisenssinä ja vakuutusturvana harjoituksissa 14-vuotiaaksi saakka, 15-sarjalaiset ja vanhemmat lunastavat lisenssinsä itse

osallistumismaksut kaikkiin haluamiisi kilpailuihin kauden aikana (ei rastiviikkoja)

Sata-Häme -rastit sisältyvät toimintamaksuun 18-vuotiaaksi saakka, myös mukana kulkeva vanhempi saa osallistua iltarasteille.

Tähtiseura-tasoisen ohjauksen harjoituksissa

seuran jäsenmaksun  • Kuten jo aiemmin mainittiin, seura kannustaa osallistumaan kilpailuihin mutta se ei ole mukana olemisen ehto.


iknv-net