iknv.fi

Kilpailuohjeet

 Kilpailuohjeet

Jämi Suunnistusmaraton 26.10.2013
Kilpailuohjeet ovat alustavat, lopulliset kilpailuohjeet kilpailupaikalla.
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.


Kilpailukeskus

Jämi Areena, Jämijärvi. Navigoitiosoite Jämintie 650, Jämijärvi
Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa.

Opastus tieltä 261 Jämijärven keskustasta ja idästä päin saavuttessa tieltä 261 Jyllin risteyksestä


Kilpailutoimisto sijaitsee sisätiloissa Jämi Areenassa, kilpailijoille runsaasti sisätilaa sateen sattuessa. Kilpailutoimisto aukeaa kilpailuaamuna klo 8:00.

Kilpailumateriaali

Rintanumero ja emit-tarkastuslipuke noudetaan kilpailukeskuksesta ennen lähtöä.

Laina Emit-kortit noudettava kilpailutoimistosta ennen lähtöä. Lainaemitit palautettava maaliintullessa. Palauttamattomasta lainaemitistä peritään 80€.

Tarkista oma Emit-numerosi lähtöluettelosta. Mahdolliset muutokset Emit-numeroihin ilmoitettava kilpailukeskuksen Infoon ennen lähtöä.

Sarjat ja matkat

ks Sarjat ja Matkat

Jälki-ilmoittatuminen kilpailupaikalla

Kuntosarjoihin jälki-ilmoittautuminen kilpailutoimistoon klo 10:30 mennessä.

Kartta

Tulostekartta . Mittakaava 1:15 000 sarjoissa D21, H20-H40, Kunto25km, Kunto 20km. Muissa sarjoissa mittakaava 1:10000. Käyräväli 2,5m. Kartta ajantasaistettu syyskuussa 2013. Kartta on muovikotelossa. Ei irrallisia rastimääritteitä. Rastimääritteet on tulostettu kartan reunaan ja lisäksi rastiympyrän viereen on tulostettu rastikoodi. Kartan koko A3. 

Erikoismerkki musta x = Ihmisen rakentama rakennelma: (Nuotiopaikka / Puolustusvoimien pieni puurakennelma)

Kielletyt alueet

Kilpailumaastossa liikkuminen muuten kuin oman suorituksen aikana kielletty. Kilpailumaasto sijaitsee kilpailukeskuksesta itään. Verryttely tapahtuu kilpailukeskuksessa ja sen länsipuolella.

Kartassa on luonnonarvoltaan rikkaita alueita, jotka on merkitty karttaan kiellettynä alueena. Näillä alueilla kulkeminen on kielletty kilpailun aikana. Optimireitit eivät kulje näiden alueiden läpi. Lentokenttäalue on kiellettyä aluetta!

Maasto ja radat ja hajonnat

Ks ratamestarin lausunto

Lähtö

Kaikkien sarjojen yhteislähtö klo 11:00. Lähtöpaikka sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Kilpailijan on oltava lähtöpaikalla 10min ennen omaa lähtöä. Lähtöalueelle siirrytään lähtöportin läpi, jossa suoritetaan Emit-kortin nollaus. Välttäkää ruuhkaa ja siirtykää aidatulle lähtöalueelle ajoissa.

Kilpailumaastossa liikkuminen ennen omaa suoritusta on kielletty. Kartat on asetettu nuomerojärjestyksessä maahan. Asetu omaa rintanumeroa vastaavan kartan taakse. Seuraa järjestäjien ohjeita lähtöhetkellä. Lähdöstä K-pisteelle johtavaa viitoitusta (300m) on noudatettava.

Maali

Maali on kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta viitoitus maaliin, jota on seurattava. Kilpailijan on leimattava maaliviivalla. Loppukiritilanteissa paremmus ratkeaa maaliviivan ylityksestä, ei leimauksesta. Maalissa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Maali suljetaan klo 16:00. 

Kilpailunumero kerätään pois maalissa.

Rastit ja leimaus

Emit-leimaus. Perhoslenkkien keskusrastilla on leimattava jokaisella käyntikerralla. Rastikoodi merkitty leimasimen viereen. Ruuhkaisimmilla rasteilla on useita leimasimia. Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa lähtöportin vieressä.

WC

Sisätiloissa kilpailukeskuksessa.

Pukeutuminen ja pesutilat

Sisätiloissa kilpailukeskuksessa. 

Sauna

Hiihtotunnelin saunat ja pesutilat ovat kilpailijoiden käytössä kilpailun jälkeen (ei varustesäilytystä kilpailun aikana). Huomioi muut kilpailijat, käytä lämmintä vettä säästäen.

Huolto kilpailun aikana

Juomarasteilla vettä, urheilujuomaa ja rusinoita. Juomarastit on merkitty karttaan ja rastimääritteisiin. 

Palkinnot

Joka sarjassa parhaat palkitaan. Kuntosarjoissa on arvontapalkintoja. Aluemestaruussarjoissa palkitaan kolme parasta alueen mitaleilla. Palkintojenjako tapahtuu Jämi Areenassa tulosten selvittyä.

Urheiluliike

Suunnistustarvikemyynti NeonSport palvelee kilpalukeskuksessa. Kesport Jämi palvelee hiihtotunnelilla klo 10-16.

Ravintola

Jämi-Areenalla on saatavissa keittolounas (sis. keitto, leivät, juoma ja kahvi) 7 euron hintaan. Tarjolla on sekä liha- että kasvisvaihtoehto. Lisäksi on myytävänä muurinpohjalettuja ja kahvilatuotteita.

Muksula

Kilpailukeskuksessa sisätiloissa

Ensiapu

Sisätiloissa kilpailukeskuksessa

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja: Petteri Laitinen, KangSK. Tuomarineuvoston puheenjohtaja kutsuu tuomarineuvoston koolle tarvittaessa paikalla olevien seurojen edustajista.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Vesa Taanila 040 8444 613
Ratamestari: Timo Narvinen
Valvoja: Pentti Hämäläinen

Tulospalvelu: Heikki Laine


Ikaalisten Nouseva-Voima ry

iknv-net