iknv.fi

Kilpailuohjeet

 Lataa PDF


Kansallinen suunnistuskilpailu
Väinänperän keskimatka 2.6.2013
Kilpailuohjeet

1. Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän laatimia erillisohjeita (kilpailuohje).

2. Toimihenkilöt

Kilpailun johtaja Timo Narvinen
Ratamestarit Jukka Pohjonen, Vesa Taanila (lasten radat)
Tulospalvelu Heikki Laine
Valvoja Pentti Hämäläinen, KanSu
Tiedottaja Outi Borgenström

3. Tuomarineuvosto

Puh. Joht. Elisa Tuomisto, KyRa. Puheenjohtaja kokoaa neuvoston kilpailupaikalla tarpeen vaatiessa.

4. Maasto, kartta ja rastimääritteet

Kilpailumaasto on teiden ja polkujen rikkomaa, paikoin varsin avointa mutta pienipiirteistä kalliomaastoa. Kulkukelpoisuus hyvä. Maastossa viimeksi kilpailtu v.1998 FIN5 –rastiviikolla.

Kartan (tuloste, Mapline Oy) mittakaava 1:10000, 5m käyräväli. Uudelleenkartoitus 2012 – 5/2013, Ari Anjala. Myös alkuperäinen kartta kokonaisuudessaan Ari Anjalan työtä. Kartan koko A4, paitsi RR- ja TR- sarjoissa A5. Kartat ovat muovikotelossa.

Rastimääritteet on painettu karttoihin, myös irralliset rastimääritteet saatavilla lähdöissä.

5. Leimaustapa

Emit -leimausjärjestelmä kaikissa sarjoissa

6. Info

Kilpailukeskuksessa info -piste, missä kilpailijat voivat hoitaa mahdolliset ilmoittautumisen epäselvyydet, Emit –korttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Epäkuntoisten Emit –korttien tilalle on saatavissa rajoitetusti vuokrakortteja hintaan 3€/kortti. Kadotetusta vuokrakortista peritään 60€.
Kuntosuunnistuksen ilmoittautuminen tapahtuu Info –pisteellä.

7. Mallirasti ja opastus lähtöön

Mallirasti ja Emit –kortin tarkistuspiste kilpailukeskuksessa. Viitoitus lähtöihin alkaa mallirastilta, matka Lähtö 1:een 1700m ja Lähtö 2:een 1200m. Reitti polkua ja soratietä.

8. Lähtöluettelo

Lähtöluettelot nähtävissä kilpailukeskuksessa, lähdöissä sekä kilpailun internetsivulla: /tapahtumat/vainanperankeskimatka2013/

9. Kilpailunumerot

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita, jotka ovat noudettavissa Lähtö 2:n läheisyydessä n.500m ennen Lähtö 1:stä. Kilpailunumerot jaetaan ilman hakaneuloja joten muistutamme kilpailijoita varaamaan kiinnitystä varten omat hakaneulat. Kilpailunumerot luovutetaan takaisin maaliintulon jälkeen.

10. Toiminta lähdöissä

Emit –tarkistulipukkeita saatavilla molemmilla lähtöalueilla.
Lähtö 2:n läheisyydessä WC, mistä Lähtö 1:een matkaa n.500m.

Lähtö 1:
4 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailijat kutsutaan lähtökarsinaan
3 minuuttia ennen lähtöaikaa suoritetaan Emit-kortin nollaus
2 minu uttia ennen lähtöaikaa kilpailualueen kartta on nähtävillä
1 minuutti ennen lähtöaikaa kilpailijat siirtyvät oman sarjansa karttalaatikon/vast. viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Emit -kortin numeroa ei tarkasteta vaan kilpailunjärjestäjälle ilmoitetulla Emit –kortilla kilpaileminen on kilpailijan vastuulla. Muistutamme, että muulla kuin järjestäjälle ilmoitetulla Emit -kortilla kilpailleen suunnistajan kilpailusuoritus voidaan suunnistuksen lajisäännön perusteella hylätä (lajisäännön kohta 11.518).

Kuntosarjojen lähtö omalta kaistalta, emit -kortin nollauksen jälkeen otetaan kartta ja suoritus alkaa.

Lähtö 2:
5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailijat kutsutaan ensimmäiseen lähtökarsinaan, missä opastajat neuvovat kilpailijoita. H/D10– sekä RR ja TR– sarjojen kartat ratoineen ovat nähtävillä suunnastettuina ja vaakatasossa, muilla sarjoilla kilpailualeen mallikartta suunnastettuna jossa K –piste merkittynä.
4 minuuttia ennen lähtöaikaa Emit- kortin, kilpailunumeron ja lähtöajan tarkistus.
3 minuuttia ennen lähtöaikaa Emit- kortin nollaus.
2 minuuttia ennen lähtöaikaa sarjojen H/D8RRS, 8RR-KUNTO, 10RR ja 10 kilpailijat saavat kilpailukartan ja opastuksen. H/D12TR –sarjan kilpailijoilla kilpailukartta ratoineen on nähtävillä. Muissa sarjoissa nähtävillä mallikartta missä K –piste merkittynä.
1 minuutti ennen lähtöaikaa sarjojen H/D12, 13 ja 14 kilpailijat saavat kilpailukartan.

11. Kilpailumatkat ja rastien lukumäärät

Lähtö 1, matka kilpailukeskuksesta 1700m

Lähtö 2, matka kilpailukeskuksesta 1200m

Sarjat ja Matkat

12. Maali ja maalileimaus

Viimeiseltä rastilta viitoitus maaliin, sama maali kaikille sarjoille mukaanlukien kuntosarjat. Viimeisen rastin tunnukset 100 ja RR6, jotka molemmat hyväksyttäviä viimeisiä rasteja kilpailusarjasta riippumatta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maalileimauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät opastusta noudattaen Emit –korttien lukupisteeseen ja kilpailunumeroiden luovutukseen.

13. Rastiväliajat ja tulokset

Kilpailun tulokset päivitetään tulostaululle kilpailun aikana. Rastiväliajat ovat kilpailusuorituksen jälkeen tulostettavissa (MTR) infossa itsepalveluperiaatteella. Väliajat ja lopputulokset ovat nähtävillä kilpailun jälkeen myös kilpailun internetsivuilla.

14. Keskeyttäneet

Keskeyttäneet tulevat maaliin normaaliin tapaan maalileimaus mukaanlukien, lisäksi maininta keskeytyksestä maalitoimitsijalle. Näin tulospalveluohjelmaan välittyy tieto kilpailijan saapumisesta maaliin. Huom! Tämä on erittäin tärkeä tieto kilpailun
järjestäjälle, annetulla tavalla menetellen vältytään turhilta keskeyttäneen kilpailijan etsintätoimilta.

15. Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty ratapainatuksen värisellä vinoviivoituksella karttaan. Pistepellot ja pihamaat ovat normaalikäytännön mukaisesti kiellettyjä alueita, ilman pistemerkintää olevat pellot sallittuja. Muistutamme, että kielletyllä alueella liikkuvan kilpailijan kilpailusuoritus hylätään. Allaolevan karttanäytteen mukaisesti pellon pohjoisreunaa saa kulkea.


16. Karttojen palautus

Karttoja ei maalintulon jälkeen kerätä pois. Muistutamme, että kilpailuradan näyttäminen vielä kilpailusuoritustaan odottavalle kilpailijalle tulkitaan kunkin asianosaisen kohdalla kilpailusuorituksen hylkäämiseen johtavaksi sääntörikkomukseksi.

17. Palkintojen jako

Seremoniallinen palkintojenjako sarjoissa H/D21A ja H/D10 – 14. Kisakuulutus kertoo tarkan ajankohdan. Muiden sarjojen palkinnot noudettavissa infosta tulosten selviämisen jälkeen.

18. Pesu ja WC

Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä WC -vaunu sekä pesupaikka kenttäolosuhteissa, lämmin vesi. Pesupaikalla saippuan käyttö ja varusteiden pesu kielletty. Lähtö 2:n läheisyydessä myös WC.

19. Ensiapu

Ensiapupiste kilpailukeskuksessa.

20. Muut palvelut

Kilpailukeskuksessa kahvio-kanttiini, myytävänä myös paistettua makkaraa sekä muurinpohjalettuja. Suunnistustarvikkeiden myyntipisteestä vastaa NeonSport.

21. Kuntosuunnistuksen lisäohjeet.

Kuntosuunnistuksen lähtö on Lähtö 1. Viitoitus alkaa kilpailukeskuksen mallirastilta.

Ilmoittautuminen ja maksu Infoon, missä maksua vastaan annetaan maksutosite. Maksutositteen esittämällä lähtöhenkilökunnalle, opastaa henkilökunta kuntosuunnistuksen kartoille ja emit –nollaukseen. Suoritus alkaa vapaavalintaisella hetkellä emit –nollauksesta.

Kuntosuunnistuksen osallistujat juoksevat maaliin, suorittavat maalileimauksen ja emit –lukemisen kuten kilpailijatkin.

iknv-net