iknv.fi

Ratamestarin lausunto

 Jämi Suunnistusmaraton 2014


Vuoden 2014 Jämi Suunnistusmaraton juostaan Jämin vauhdikkailla mäntykankailla. Tänä vuonna, aivan pisimpiä ratoja lukuun ottamatta, radat kulkevat pelkästään harjun eteläpuolen kankailla, joten nousua ei ole tarjolla aivan edellisvuosien tapaan. Radoista on pyritty jättämään pois ”ylimääräiset” rastit, jolloin maastoon sopiva määrätietoinen reitinvalintojen toteuttaminen sekä kovavauhtinen eteneminen pääsevät oikeuksiinsa.

Juomarasteja on sijoitettu maastoon kaksi kappaletta ja radat kulkevat juomarastien kautta alla olevan listan mukaisesti:

6 km 3 krt

8 km 3 krt

10 km 2 krt

12 km 2 krt

15 km 4 krt

18 km 5 krt

25 km 6 krt

Kunto5 1 krt

Kunto7,5 2 krt

Kunto10 2 krt

Kunto15 4 krt

Kunto20 6 krt

Kunto25 6 krt

Rastit ovat ns. T-rastipukkeja, joihin on emit-leimasimen alle ripustettu rastilippu. Suurimman ”rasituksen” alla oleville rasteille on sijoitettu useampia leimasimia.

Hajonnat on toteutettu perhos- ja/tai salmiakkihajonnoin kaikissa kilpasarjoissa. Osassa kuntosarjoista käytetään myös perhoslenkkejä, mutta hajontaa näillä radoilla ei ole. Esimerkit hajonnoista alla. Varmistakaa, että kierrätte rastit numerojärjestyksessä. Muistakaa myös leimata juomarasteilla.

Kilpailun aikana kaikki kilpailijat ylittävät Sormelantien ja osa radoista menee myös Kyrönkankaantien eteläpuolelle. Kilpailussa ei käytetä varsinaisia ylityspaikkoja, joten olethan varovainen tietä ylittäessäsi.

Toivotamme kilpailijoille sekä kuntoilijoille fyysisiä ja taidollisia onnistumisen elämyksiä Jämin vauhdikkaassa maastossa.

Ratamestariryhmän puolesta,

Iivo Kriikkula

 Esimerkki perhoslenkkihajonnasta:  Esimerkki salmiakkihajonnasta:
 Perhos Salmiakki

Kullakin kilpailijalla on kartassaan oma rastien (ja samalla perhoslenkkien) kiertojärjestys, ilmaistuna rastien järjestysnumeroin. Tätä järjestystä on noudatettava.
Huom! Perhoslenkin päätteeksi leimataan aina keskusrastilla, samoin keskusrastille ensimmäisen kerran saavuttaessa.


Rastit kierretään karttaan painetun järjestysnumeroinnin mukaisessa järjestyksessä, kullakin kilpailijalla omansa.
Esimerkin tapauksessa kilpailija A, jonka kartasta näyte on, kiertää rastit kuvan mukaisessa järjestyksessä. Kilpailijalla B on kartassaan tunnuksen 35 rastin järjestysnumero 3, ja tunnuksen 33 rastin järjestysnumero 5. Molemmat kilpailijat ovat salmiakin selvitettyään suorittaneet täsmälleen samat rastivälit, mutta eri järjestyksessä.
Huom! Kukin kilpailija leimaa rasteilla 36 ja 32 kahdesti.iknv-net