iknv.fi

Ratamestarin lausunto

 Ratamestarin lausunto

Jämi Suunnistusmaraton kilpaillaan tänä vuonna Jämin länsipuolisella alueella. Kilpailualue on uudelleenkartoitettu kesän aikana Arvo Paulinin toimesta, joten tarjolla on laadukas kartta. Maasto ei ole ollut kilpailukäytössä viime vuosina, mutta tarjolla on jälleen Jämille tyypillistä erittäin nopeaa kangasmaastoa. Pisimmät radat käväisevät lyhyesti myös suo-kalliomaaston puolella. Maastossa on erittäin runsas polkuverkosto, korkeuserot ovat muutamia kymmeniä metrejä ja näkyvyys sekä kulkukelpoisuus ovat pääosin erinomaisia.

Kaikilla radoilla, lyhyimpiä kuntoratoja lukuun ottamatta, on käytössä perhoslenkki- ja/tai salmiakki-hajontaa. Hajontojen kiertojärjestys- ja suunta ilmenevät rastien numerointijärjestyksestä. Kaikilla radoilla on myös juomarasteja. Kilpailijoiden on hyvä huomioida, että maastossa on myös kiintorastipaaluja ja muutamia puolustusvoimien rastilippuja.

Monet radat ylittävät yleisen tien, jossa saattaa olla autoliikennettä. Tien ylityksissä ei ole valvontaa, joten pyydämme noudattamaan varovaisuutta! Lyhimmillä radoilla ei ole tien ylitystä.

Antti Alppi
Ratamestari


iknv-net