iknv.fi

Seitsemisen polkujuoksu

 

Kutsu PDF-muodossa

Esite2

Seitsemisen polkujuoksu kiittää kaikkia osallistujia, talkoolaisia ja Metsähallituksen väkeä hyvästä yhteistyöstä - todennäköisesti ensi kesänä uudestaan!

Sunnuntaina 21.8.2016 klo 11

Kilpailukeskus

Seitsemisen kansallispuiston Koveron perinnetila (http://www.luontoon.fi/kovero).
Navigointiosoite: Seitsemisentie 948, Ikaalinen
Opastus: Seitsemisen kansallispuiston opasteet tieltä 332 Parkano-Kuru ja Ikaalisten Luhalahden kylästä tieltä 276. Koveron perinnetila sijaitsee 6 km etelään Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksesta.
Kilpailukeskuksen info aukeaa sunnuntaina 21.8. klo 9:00.

Pysäköinti

Järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen 0-500 m.

Sarjat ja matkat

Miehet / Naiset
Kilpasarja 20 km
Kuntosarjat 20 km / 10 km / 6 km, 6km myös perhelenkkinä, jonka voi kiertää kävellenkin

Lähtö

Kaikkien sarjojen lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä klo 11:00.

Maali

Maali sijaitsee Koveron perinnetilan pihapiirissä. Ajanotto maaliviivalla.

Reittikuvaukset

Reitit kulkevat Seitsemisen kansallispuiston ulkoilureittejä pitkin. Polut ovat pääosin hyväkulkuisia ja kunnostettuja. Juurakoita poluilla on vain kohtuullisissa määrin ja kivikkoa ei juurikaan. Maasto polkujen ympärillä vaihtelee koskemattomista mänty- ja kuusikkoerämaista upeisiin avosuomaisemiin, joilla polut kulkevat pitkospuita pitkin. Muutamissa jyrkemmissä ylä- ja alamäissä on poluilla rakennettuja portaita ja kaiteita. Suurimmat korkeuserot ovat noin 50 m 20 km:n reitillä, 10 km:n ja 6 km:n reiteillä korkeuserot ovat hieman pienemmät.

Reitit on merkitty viirein. Lisäksi risteyksissä on nuolia opastamassa kulkusuuntaa. Kaikki polut ovat lisäksi kansallispuiston omilla merkinnöillä merkittyjä ulkoilupolkuja, joten muita kulkijoita voi tulla matkan varrella vastaan.

20km: Reitti noudattelee suurelta osin Seitsemisen Seitakierroksen reittiä: Kovero-Kirkaslampi-Kulomäki-Iso Kivijärvi-PItkäjärvi-Multiharju-Kovero. Ensimmäiset 7,5 km kuljetaan Seitsemisharjun vaihtelevissa harju-kangas -maisemissa, jossa korkeuserot ovat kohtuullisen suuria. Kulomäen ja Multiharjun välillä reitti on tasaisempaa ja sisältää myös pidempiä pitkospuuosuuksia soilla. Multiharjussa 3 km ennen maalia noustaan harjun upeisiin aarnimetsämaisemiin.


10km: Reitti kulkee Koverosta Kirkkaanlamminkankaalle harjumaisemissa, mistä se laskeutuu Seitsemisjoen läheisyydessä olevalle tasaisemmalle osuudelle, jossa on myös pitkospuuosuuksia. Haukilamminharjulta jatketaan Haukilammen ohi ja yhdytään 20 km:n reittiin 4 km ennen maalia. Maaliin tullaan Multiharjun upeiden aarnimetsämaisemien kautta.


6km: Reitti kulkee Koverosta Kirkkaanlamminkankaan ja Seitsemisjoen kautta Haukilammenharjulle, jossa se eroaa 10 km reitistä ja kulkee suoraan takaisin Koveroon.

Reittikartta

Reittikartta

Lataa reittikartta pdf-muodossa

Huoltopaikat

10 km ja 6 km reiteillä yksi yhteinen huoltopiste, joka sijaitsee 10 km:n lenkin puolivälissä, 6 km:n lenkin loppupuolella.
20 km reitillä kolme huoltopistettä, kts. reittikartta.
Huoltopisteillä ja maalissa tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Säännöt

Osallistujat juoksevat omalla vastuullaan. Merkittyä reittiä on noudatettava eikä siltä saa poistua oikaisemistarkoituksessa.

Palkinnot

Kilpasarjoissa palkitaan parhaimmat tavarapalkinnoin. Muissa sarjoissa arvontapalkinnot.
Vuonna 2000 tai myöhemmin syntyneitten nopein tyttö ja poika palkitaan 10 km:n matkalla.

Kilpailunumerot

Osallistujat käyttävät järjestäjien tarjoamia rintanumeroita, jotka kiinnitetään paidan etupuolelle hakaneuloin.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Ennakkoilmoittautuminen torstaihin 18.8. klo 24 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: seitsemispolut@gmail.com. Maksu 20 €, vuonna 2000 syntyneet ja nuoremmat 10 €.
Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla tapahtuma-aamuna klo 10.30 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu 30 €, vuonna 2000 syntyneet ja nuoremmat 15 €.
Maksut Ikaalisten Nouseva-Voima ry:n tilille: FI10 4503 1040 0293 00 tai käteisellä kilpailupaikalla.
Ilmoittautumisessa vaadittavat tiedot: nimi, seura (vapaa-ehtoinen), sarja (M / N), matka (20 km / 10 km / 6 km), vuonna 2000 tai myöhemmin syntyneillä syntymävuosi, maksutapa (pankkitilille / käteisellä kilpailupaikalla)

Peseytyminen ja wc:t

Koveron perinnetilan savusauna lämmitetään kilpailijoita varten. Saunominen saunatiloista johtuen sekasaunatyyliin. Vapaaehtoinen saunamaksu.
Lähimmät uimapaikat sijaitsevat Koverolammella (300 m saunalta) ja Kirkaslammella (1 km Koverosta pohjoiseen).

Kilpailukeskuksessa on lähdön välittömässä läheisyydessä 2 wc-paikkaa, infon vieressä yksi.
Pohjoisesta tullessa Kulomäen opastuskekuksen sisätiloissa on wc.t sekä matkalla Kirkkaanlamminknanaan ja Kirkaslammin levähdyspaikoilla.

Ensiapupiste on maalin välittömässä läheisyydessä.

Tapahtuman internetsivut

http://www.iknv.fi/tapahtumat/seitsemisenpolkujuoksu
Facebook: https://www.facebook.com/events/1056233787746352/

Tapahtuman järjestäjä

Ikaalisten Nouseva-Voima ry
Tapahtumavastaava Outi Borgenström, seitsemispolut@gmail.com (044-3093377)

 

iknv-net