iknv.fi

Ratamestarin lausunto

 Ratamestarin lausunto

Kymmenettä kertaa suunnistettavan Jämi Suunnistusmaratonin radoista vastaa kokenut ratamestari Jukka Pohjonen, joka vuoden 2004 Jämi Jukolassa toimi Venlojen Viestin ratamestarina ja on palkittu myös SSL:n vuoden ratamestarina. Tämän vuoden radoille Jukka lupaa perinteistä ja suoraviivaista nautinnollista suunnistusta Jämin kangasmaastoissa ja radoilla saattaa olla myös pieni ripaus uutta ja ennenkokematonta Jämin maastoa.


Ratasuunnittelussa on noudatettu viime vuosien hyviä kokemuksia ja tänä vuonna radat kiertävät Jämin itäpuoleisessa maastossa jossa kangasmaastoa halkoo myös jyrkkäpiirteinen Niiniharjun kangasharju. Radat kulkevat 100%:sesti kangasmaastossa. Maastossa on hyvin runsaasti polkuja ja radat tarjoavatkin paljon reitinvalintavaihtoehtoja polkukiertoja halajaville.


Radoilla on juomarasteja, joista osa on ratojen perhoslenkkien keskusrasteilla, muista leimata keskusrastilla jokaisella kerralla. Hajontamenetelmänä kilpailuissa on perhoslenkit, jotka on kierrettävä rastinumeroiden mukaisessa järjestyksessä. Lyhyemmillä radoilla on myös salmiakkihajonta.


Rytmitystä radoille on pyritty hakemaan lyhyemmeillä ja pidemmillä rastiväleillä, mutta maaston hyväkulkuisuudesta ja hyvästä näkyvyydestä johtuen ei rastien lähestymisessä tarvitse jarrutella, vaan koko matkan saa painaa oman kunnon mukaista täyttä vauhtia.

Onnea ja sujuvaa suunnistusta toivottaen,

Jukka Pohjoneniknv-net