iknv.fi

Tapahtumaohjeet 2017

Seitsemisen polkujuoksun ohjeet 2017

Lisäohjeita osallistujille:
Saapuminen Koveron perinnetilalle, pysäköinti:
Koveron pysäköintipaikalle eivät mahdu kaikki autot, suurin osa ohjataan tienvarsipysäköintiin, matka keskukseen kuitenkin lyhyt. Noudata järjestäjän ohjeita!

Info:
Info sijaitsee Koveron perinnetilan tallissa ja aukeaa klo 9. Numerot saa infosta, siellä hoidetaan käteismaksut ja jälki-ilmoittautumiset. Viimeksi mainitut klo 10.30 mennessä 1,5 kertaisin maksuin. Varaa käteistä, muulla tavoin maksu ei onnistu!

WC-tilat:
Koveron parkkipaikan kupeessa, aivan lähtöpaikan vieressä on wc-rakennus, joka varataan naisille. Vieressä miehille oma wc. Infon vieressä tallin ylisillä on yksi wc.
Pohjoisen suunnasta tullessa Kulomäen luontokeskuksella, Kirkkaanlamminkankaan P-paikalla sekä Kirkkaanlammin kohdalla on myös wc:t.

Lähtö ja maali:
Lähtö sijaitsee Koveron pysäköintialueen kupeessa. Yhteislähtö klo 11.00. Ole ajoissa paikalla! Kuulutus megafonilla, viimehetken ohjeet ennen lähtöä.
Maali sijaitsee Koveron perinnetilan pihapiirissä. Muista ilmoittautua maalissa, jos jostain syystä keskeytät juoksun!
Liikkuessasi alueella noudata varovaisuutta ylittäessäsi Seitsemisentietä.

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan.

Reitit:
Reitit on merkitty maahan viirein, risteyksissä on lisäksi keltamustaa muovinauhaa maassa estämässä kulkua väärälle polulle. Risteyksiä on harvassa, joten viirejä on tiuhemmassa vain epäselvissä kohdissa.

20 km:n reitillä (tarkistusmittauksissa oikea pituus n. 19 – 19,4 km) on lähes koko matkalla punaiset Startin viirit, ennen toista huoltopistettä on kilometrin mittainen osuus, jossa keltaiset Leppäkosken sähkön viirit.
10 km:n reitillä (tarkistusmittauksessa n. 9,4 km) 20 km:n reitiltä poikkeavalla osuudella keltaiset Skigon viirit ja
6 km:n reitillä (tarkistusmittaus 5,4 km)10 km:ltä poikkeavalla osuudella keltaiset Leppäkosken sähkön viirit.

Reittien risteyskohdissa on lisäksi kyltit opasteena oikealle reitille. Kaikki reitit ylittävät kerran Seitsemisentien: noudata varovaisuutta ylityskohdassa!

Pieni osa pitkospuista on vanhoja, osa saattaa olla liukkaita, mutta etenkin sateella ja sateen jälkeen pitkospuut ovat todella liukkaita, joten malttia ja rauhallisuutta pitkospuilla juostessa!
Nastalenkkareilla juoksu on sallittua.

Kansallispuiston polkujen opastettu kiertosuunta on vastapäivään, polkujuoksijat kulkevat myötäpäivään: täten suurin osa ns. tavallisista kulkijoista tulee vastaan juoksijoita. Huomioithan muutkin polkujen käyttäjät!
Muista myös pitää kansallispuisto siistinä: mahdolliset geelipussit ym. taskuun ja huoltopisteitten roskikseen.

Huoltopisteet ja ensiapu:
20 km:n reitillä on kolme huoltopistettä, noin 3,9 km:n, 7,5 km:n ja 13,2 km:n kohdalla. Ennakkovaroitus huollosta on noin 100 metriä ennen huoltopistettä. Omatoimiseen lisähuoltoon on mahdollisuus Multiharjun parkkipaikan kohdalta (kts. reittikartta).
10 km:n ja 6 km:n reiteillä on yksi huoltopiste, n. 4,2 km:n kohdalla. Huoltopisteen kohdalla 10 ja 6 km:n reitit lähtevät eri suuntiin.
Kaikilla huoltopisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa, samoin maalissa. 1 km ennen maalia on ennakkokyltti.

Maalissa on ensiapuvalmius. Jos kesken matkan tulee ongelmia, ilmoittaudu huoltopisteessä, josta saa soitettua apua.
Oman puhelimen voi myös pitää juostessa mukana.
Ensiavun numero on 0400 628804 (Päivi Haavisto).

Palkinnot:
Naisten ja miesten 20 km:n kilpasarjan kolme parasta palkitaan heti maalissa tavarapalkinnoin.
v. 2001 tai myöhemmin syntyneistä palkitaan 10 km:n nopein tyttö ja poika. Kaikki alle 16-vuotiaat saavat pienen muistopalkinnon matkasta riippumatta.
Kuntosarjojen palkinnot arvotaan ja arvontapalkintojen lista löytyy juoksun jälkeen infosta, josta palkinnot saa noutaa.

Pesu:
Koveron savusauna on lämpimänä, saunamaksu 5 € käteisellä saunan luona. Saunan takana on erilliset pressuilla suojatut pesutilat "emännille" ja "isännille", sauna yhteissauna. Pakarirakennuksessa on pukeutumistilaa.
Koverolammin (300 m lähdöstä eteenpäin) ja Kirkaslammin (1 km Seitsemistietä pohjoiseen) laitureilta pääsee uimaan niin halutessaan.

Kahvio:  Koveron pihapiirissä on kahvio, josta saa ostettua käteisellä juotavaa, sämpylöitä ja kahvileipää.        Hyvän haltijan marjat &  majatalon myyntipisteestä voi ostaa mansikoita, herneitä ja porkkanoita.                                Ravintola Seitsemisen Portti palvelee luontokeskuksella, 7 km Koverosta pohjoiseen, klo 10-17.

Tulokset: Tapahtumasivuilla internetissä sunnuntai-iltana, mahdollisuuksien mukaan myös Koverossa juoksun jälkeen.

Tiedustelut: Ikaalisten Nouseva-Voima, tapahtumavastaava Outi Borgenström, outibo(at) gmail.com, 044 3093377

iknv-net