iknv.fi

Tapahtumaohjeet 2018

Seitsemisen polkujuoksun ohjeet 2018

Lisäohjeita osallistujille:
Saapuminen Koveron perinnetilalle, pysäköinti:
Koveron pysäköintipaikalle eivät mahdu kaikki autot, suurin osa ohjataan tienvarsipysäköintiin, matka keskukseen kuitenkin lyhyt. Noudata järjestäjän ohjeita!

Info:
Info sijaitsee Koveron perinnetilan tallissa ja aukeaa klo 9. Numerot saa infosta, siellä hoidetaan käteismaksut ja jälki-ilmoittautumiset. Viimeksi mainitut klo 10.30 mennessä 1,5 kertaisin maksuin:  aikuiset 30 euroa, 16-vuotiaat ja nuoremmat 15 euroa. Varaa käteistä, muulla tavoin maksu ei onnistu!

WC-tilat:
Koveron parkkipaikan kupeessa, aivan lähtöpaikan vieressä on wc-rakennus, joka varataan naisille. Vieressä miehille oma wc. Infon vieressä tallin ylisillä on yksi wc.
Pohjoisen suunnasta tullessa Seitsemisen luontokeskuksella, Kirkkaanlamminkankaan P-paikalla sekä Kirkkaanlammin kohdalla on myös wc:t.

Lähtö ja maali:
Lähtö sijaitsee Koveron pysäköintialueen kupeessa. Yhteislähtö klo 11.00. Ole ajoissa paikalla! Kuulutus megafonilla, viimehetken ohjeet ennen lähtöä.
Maali sijaitsee Koveron perinnetilan pihapiirissä. Muista ilmoittautua maalissa, jos jostain syystä keskeytät juoksun!
Liikkuessasi alueella noudata varovaisuutta ylittäessäsi Seitsemisentietä.

Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan.

Reitit:
Reitit on merkitty maahan viirein, risteyksissä on lisäksi keltamustavalkoista muovinauhaa maassa estämässä kulkua väärälle polulle. Risteyksiä on harvassa, joten viirejä on tiuhemmassa vain epäselvissä kohdissa.

19 km:n reitillä  on lähes koko matkalla punaiset Startin viirit, lyhyellä pätkällä n. 8,5 km:n kohdalla keltaiset Skigon viirit, samoin aivan lopussa keltaiset Skigon viirit.
10 km:n reitillä (tarkistusmittauksessa n. 9,4 km) 19 km:n reitiltä poikkeavalla osuudella keltaiset Skigon viirit ja 6 km:n reitillä (tarkistusmittaus 5,4 km)10 km:ltä poikkeavalla osuudella keltaiset Karhun viirit.

Reittien risteyskohdissa on lisäksi kyltit opasteena oikealle reitille. Kaikki reitit ylittävät kerran Seitsemisentien: noudata varovaisuutta ylityskohdassa!

Pieni osa pitkospuista on vanhoja ja huonompikuntoisia, osa saattaa olla liukkaita, mutta etenkin sateella ja sateen jälkeen pitkospuut voivat olla todella liukkaita, joten malttia ja rauhallisuutta pitkospuilla juostessa!
Nastalenkkareilla juoksu on sallittua.

Kansallispuiston polkujen opastettu kiertosuunta on vastapäivään, polkujuoksijat kulkevat myötäpäivään: täten suurin osa ns. tavallisista kulkijoista tulee vastaan juoksijoita. Huomioithan muutkin polkujen käyttäjät!
Muista myös pitää kansallispuisto siistinä: mahdolliset geelipussit ym. taskuun ja huoltopisteitten roskikseen.

Huoltopisteet ja ensiapu:
19 km:n reitillä on kolme huoltopistettä, noin 3,9 km:n, 7,5 km:n ja 13,2 km:n kohdalla. Ennakkovaroitus huollosta on noin 200 metriä ennen huoltopistettä. Omatoimiseen lisähuoltoon on mahdollisuus Multiharjun parkkipaikan kohdalta (kts. reittikartta).
10 km:n ja 6 km:n reiteillä on yksi huoltopiste, n. 4,2 km:n kohdalla. Huoltopisteen kohdalla 10 ja 6 km:n reitit lähtevät eri suuntiin.
Kaikilla huoltopisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa, samoin maalissa. 1 km ennen maalia on ennakkokyltti.

Maalissa on ensiapuvalmius. Jos kesken matkan tulee ongelmia, ilmoittaudu huoltopisteessä. Huoltopisteestä pääsee maaliin huollon päätyttyä, jos jostain syystä ei omin jaloin loppumatkaa selviä. 

Oman puhelimen voi myös pitää juostessa mukana. Vain hätätilanteissa huoltopisteeltä haetaan juoksija pois. Mahdollisessa loukkaantumistilanteessa jokaisen on velvollisuus auttaa ja tarvittaessa hälyttää apua.

Ensiavun numero on 0400 628804 (Päivi Haavisto). Infossa jaettavassa reittikartassa numero on näkyvissä.

Palkinnot:
Naisten ja miesten 20 km:n kilpasarjan kolme parasta palkitaan heti maalissa tavarapalkinnoin.
v. 2002 tai myöhemmin syntyneistä palkitaan 10 km:n nopein tyttö ja poika. Kaikki alle 16-vuotiaat saavat pienen muistopalkinnon matkasta riippumatta.
Kuntosarjojen palkinnot arvotaan ja arvontapalkintojen lista löytyy juoksun jälkeen tulostaululta infon edestä. Arvontapalkinnot saa noutaa infosta.

Pukeutuminen ja pesu:
Pakarirakennuksessa on pukeutumistilaa.
Koverolammin (300 m lähdöstä eteenpäin) ja Kirkaslammin (1 km Seitsemistietä pohjoiseen) laitureilta pääsee uimaan niin halutessaan. Tänä vuonna ei ole saunomismahdollisuutta Koveron savusaunassa.

Kahvio:  Koveron pihapiirissä on kahvio, josta saa ostettua käteisellä juotavaa, sämpylöitä ja kahvileipää.                  Ravintola Pihla  palvelee Seitsemisen luontokeskuksella, 7 km Koverosta pohjoiseen, klo 10-18. Ruokaa Pihla-ravintolassa on tarjolla klo 15 asti.

Tulokset: Tapahtumasivuilla internetissä sunnuntain aikana, paperiversiona tulostaululla.

Tiedustelut: Ikaalisten Nouseva-Voima, tapahtumavastaava Outi Borgenström, outibo(at) gmail.com, 044 3093377

iknv-net