iknv.fi

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Jämi Suunnistusmaraton sunnuntaina 25.10.2020
Avoin erikoispitkänmatkan suunnistuskilpailu.
Hämeen ja Satakunnan alueiden am-erikoispitkä.
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien ohjeita.

Tuomarineuvosto: Raimo Hannukainen KanSu, Maiju Oksanen SKPohjantähti, Anu Seppälä EE

Kilpailukeskus

Jämi Areena, Jämijärvi. Navigointiosoite Jämintie 650, 38800 Jämijärvi
Maksuton pysäköinti kilpailukeskuksessa.
Opastus: seuraa Jämi -opasteita teiden 261 ja 2631 risteyksestä n. 500 m Jämijärven keskustasta itään / idästä päin saavuttessa tieltä 261 Jyllin risteyksestä.
Kilpailutoimisto sijaitsee sisätiloissa Jämi Areenassa. Koronatilanteen vuoksi suosittelemme kilpailijoita välttämään sisätiloissa oleskelua.
Kilpailutoimisto aukeaa kilpailuaamuna klo 8:00.

Kilpailumateriaali

Vain kilpasarjat käyttävät kilpailunumeroita. Numero ja emit-tarkastuslipuke noudetaan kilpailukeskuksesta (Jämi Areenan etuovelta) ennen lähtöä. Numerot ovat kansioissa. Muista käyttää käsidesia ennen kansioiden käsittelyä.
Lainattavat Emit-kortit noudettava kilpailutoimistosta ennen lähtöä. Lainaemitit palautettava maaliin tullessa. Palauttamattomasta lainaemitistä peritään 80e.

Tarkista oma Emit-numerosi lähtöluettelosta. Mahdolliset muutokset Emit-numeroihin ilmoitettava kilpailutoimistoon ennen lähtöä.

Kuntosarjoissa ei käytetä kilpailunumeroita.

Sarjat ja matkat

Ks. kohta sarjat ja matkat

Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla

Kuntosarjoihin voi jälki-ilmoittautua korotetuin maksuin (30€) kilpailutoimistoon sunnuntaina klo 11:00 mennessä.

Kartta

Mittakaava 1:15 000 sarjoissa D21, H18-H50, Kunto 25km, Kunto 20km. Muissa sarjoissa mittakaava 1:10000. Käyräväli 2,5m. Kartta on ajantasaistettu syksyllä 2020 (Jukka Pohjonen, Arvo Paulin). Kartta on muovikotelossa. Ei irrallisia rastimääritteitä. Rastimääritteet on tulostettu kartan reunaan ja lisäksi rastiympyrän viereen on tulostettu rastikoodi. Kartan koko on A3.
Erikoismerkki musta x = Ihmisen rakentama rakennelma: (Nuotiopaikka / Puolustusvoimien pieni puurakennelma). Matalat juoksuhaudat on kuvattu karttaan ohuella mustalla viivalla.

Sarjoissa D16-D20, H16, D35-D55 ja H55-H70 viimeiseltä rastilta on 700m viitoitus maaliin, joka kulkee osin kilpailukartan ulkopuolella. Viitoitus yhtyy muiden sarjojen maaliviitoitukseen 150m ennen maalia.


Kielletyt alueet

Kilpailumaasto sijaitsee kilpailukeskuksen itäpuolella. Kilpailumaastossa liikkuminen on kielletty muuten kuin oman suorituksen aikana tai järjestäjien luvalla. Verryttely tapahtuu kilpailukeskuksessa ja sen länsipuolella. Lentokenttäalueille ei saa mennä verryttelemään. Osa radoista ylittää peltoalueen joka ei ole kiellettyä aluetta. Oliivinvihreällä merkityt tonttimaat ovat kiellettyä aluetta.

Maasto, radat ja hajonnat

Ks. erillinen ratamestarin lausunto

Lähtö

Kilpasarjojen lähdöt tapahtuvat porrastetusti:

Klo 11:00  D12-D45, H18-H21, H45
Klo 11:10  D50, D55, H12-H16, H35, H40, H50, H55
Klo 11:20  D60-D75, H60-H75

Lähtöön on matkaa 1,8km tietä pitkin (Jämin laskettelurinne). Seuraa opasteita. Emit-nollaus ensisijaisesti kilpailukeskuksessa maalin lähistöllä mallirastin yhteydessä. Myös lähtöpaikalla on mahdollisuus nollaukseen. Välttäkää ruuhkia ja saapukaa lähtöpaikalle ajoissa.

Kilpailumaastossa liikkuminen ennen omaa suoritusta on kielletty. Kartat on asetettu numerojärjestyksessä maahan. Asetu omaa rintanumeroa vastaavan kartan taakse. Seuraa järjestäjien ohjeita lähtöhetkellä. Lähdöstä K-pisteelle johtavaa viitoitusta (100m) on noudatettava.

Varustekuljetusta ei voida koronan vuoksi järjestää turvallisesti. Lähtöalueelle pääsee autolla hakemaan sinne mahdollisesti jätetyt varusteet.

Mikäli noudat oman karttasi lähdöstä, mutta et juokse kilpailua läpi muista ilmoittautua maalissa.

Kuntosarjojen Lähtö

Kuntosarjojen lähtö on Jämi Areenan välittömässä läheisyydessä. Lähtö tapahtuu vapaalla lähtöajalla klo 11-12. Toivomme, että pitkille radoille menevät lähtisivät lähellä klo 11. 

Ennakkoon ilmoittautuneet voivat siirtyä suoraan lähtöön. Lähdössä on jokaiselle matkalle oma lähtötoimitsija, jolle ilmoittaudutaan ja saadaan samalla kartta. Tämän jälkeen siirrytään nollaleimasimelle, nollataan emit ja lähdetään. Muistakaa turvavälit!

Maali

Maali on kilpailukeskuksessa. Viimeiseltä rastilta viitoitus (150m / 700m) maaliin, jota on seurattava. Kilpailijan on leimattava maaliviivalla. Maalissa on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Maali suljetaan klo 16:00. Kuntosarjat ohjataan omaan karsinaan maaliviitoituksella.

Keskeyttäneiden tulee ilmoittautua maalissa.
Maalikameran kuva on katsottavissa kilpailun jälkeen IkNV:n nettisivuilla.

Rastit ja leimaus

Emit-leimaus. Perhoslenkkien keskusrastilla on leimattava jokaisella käyntikerralla. Rastikoodi merkitty leimasimen viereen. Ruuhkaisimmilla rasteilla on 2 leimasinta. Mallirasti sijaitsee kilpailukeskuksessa lähtöportin vieressä.
Tarkista mallirasti kilpailukeskuksessa.

WC

Sisätiloissa kilpailukeskuksessa.

Pukeutuminen ja pesutilat

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi emme pysty järjestämään peseytymistä turvallisesti. JämiAreenan sisätiloja voi käyttää pukeutumiseen, mutta toivomme, että sisätiloihin ei tultaisi tarpeettomasti. Suosittelemme maskin käyttöä JämiAreenan sisätiloissa.

Huolto kilpailun aikana

Juomarasteilla vettä ja urheilujuomaa. Juomarastit on merkitty rastimääritteisiin. 

Tulokset

Lopulliset tulokset julkaistaan kisasivujen tulokset -osiossa. Vain online -tulokset kisan aikana, ei paperisia tulosteita.

Palkinnot

Joka sarjassa parhaat palkitaan. Kuntosarjoissa on arvontapalkintoja. Aluemestaruussarjoissa palkitaan kolme parasta alueen mitaleilla. Erllistä palkintojenjakoa ei järjestetä, vaan palkinnot voi noutaa infosta. Arvontapalkintojen voittajat ilmoitetaan maalin juottopisteellä. Noutamattomia palkintoja ei postiteta.

Urheilutarvikemyynti

Suunnistajan Kauppa palvelee kilpailukeskuksessa.

Kahvila ja Ravintola
Jämi Areenassa on kahvila, jossa on tarjolla pikkupurtavaa. Lomahotelli Jämin ravintola tarjoaa runsaan ja monipuolisen lounaan noutopöydästä. Lounaan hinta on 10€. Jämi Areenan ulkopuolella on makkaramyyntipiste.

Ensiapu

Ensiapu on kilpailukeskuksessa Jämi Areenan sisätiloissa. Auttaessasi loukkaantunutta kanssakilpailijaa ole yhteydessä kilpailun järjestäjiin maaston juomarasteilla tai ensiapuun maalialueella.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Kristiina Oksanen 040-7017698
Ratamestari: Vesa Taanila 040-8444613
Valvoja: Pentti Hämäläinen, KanSu
Tulospalvelu: Heikki Laine, heikki.t.laine@live.com

Ikaalisten Nouseva-Voima ry

iknv-net