iknv.fi

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet

Alustavat ohjeet. Lopulliset ohjeet julkaistaan tällä sivulla ennen kilpailua.

Aleksis Kiven Viesti, Viestiliigan Finaali la 10.10.2020 Ikaalisissa

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja näitä kilpailun järjestäjän antamia ohjeita.

Kartta: Tulostekartta 10/2020. Mittakaava 1:10 000 käyräväli 5 metriä. Kartan koko A3 . Kartta on muovikotelossa. Rastikoodit on tulostettu karttaan rastinumeron viereen. Kartoitus Ari Anjala 2015. Ajantasaistus Arvo Paulin 8/2020.

Vanha kartta nähtävillä kilpailusivuilla.

Tuomarineuvosto: Antti Harju (KR) pj., Noora Hyyrynen (HS), Manne WIllman (RasKa)

Rastimääritteet ovat tulostettuna karttoihin. Ei irrallisia määritteitä.

Radat miehillä 8,2-8,3km. Naisilla 6,8-6,9 km. Viitoitusta radoilla n. 200m. Hajonnat jokaisella osuudella.

Kilpailunumerot: Kilpailunumerot noudetaan Infosta. Kilpailunumeroihin on merkitty osuusnumero. Ankkuriosuudella on keltaiset numerolaput. Omat hakaneulat. Emit-tarkastuslipukkeet noudetaan Infosta.

Lähdön jälkeen on viitoitus (100m) K-pisteelle, jossa ei ole leimasinta.

Emit-kortin numeroiden antaminen ja juoksujärjestykset: Juoksujärjestykset suositellaan lähetettäväksi ilmoittautumisen yhteydessä, mutta viimeistään perjantaina 09.10.2020 klo 18.00 mennessä IRMAssa. HUOM! Juoksujärjestykset EMIT-NUMEROINEEN kirjattava Irmaan. Jokaisella juoksijalla on oltava oma emit-kortti. Kilpailupaikalla ei ole erillistä sisäänkirjausta. Muutokset sairastaupauksessa tekstiviestillä tulospalveluun: 050-3073929.

GPS-seuranta:
Viestiliigassa järjestäjä varustaa valitsemansa joukkueet GPS-seurantalaitteella, jota on pidettävä koko kilpailun ajan. Rikkomuksesta seuraa hylkääminen. Valituista joukkueista julkaistaan lista kilpailun nettisivuilla. GPS-liivit noudetaan leimantarkistusteltasta ja luovutetaan samaan paikkaan heti maaliintulon jälkeen. Nouda liivisi ajoissa! GPS-laite laitetaan liiviin vasta leimantarkistusteltassa lähtöalueelle mentäessä.

ISTV:n lähetyksen seuraaminen on kielletty osallistujilta ja huoltajilta kilpailupaikalla. Tietojen välittäminen lähetyksestä kilpailupaikalle tai vastaanottaminen kilpailupaikalla tai maastoon lähtemättömille kilpailijoille on kiellettyä.

Suunnistuksen lajisääntöjen mukaan kilpailijat eivät saa näyttää kilpailukarttaa ja rataa muille kilpailijoille eikä valmentajille / huoltajille. Tämä koskee myös GPS-seurannasta ja netti- tai TV-lähetyksistä kilpailun aikana hankittua tietoa. ISTV välittää Viestiliigan osakilpailun. Radan näyttäminen on myös vanhalta kartalta kielletty. Mikäli tätä fairplay-ohjetta rikotaan, voidaan kaikkien siihen osallistuvien urheilijoiden ja joukkueiden suoritus hylätä.

Lähtölistat juoksujärjestyksineen ovat kotisivuilla. 

Lainaemit-kortit (5e) kuitataan infosta ja ne tulee myös palauttaa infoon. Palauttamattomasta emit-kortista veloitetaan 84 euroa.

Mallirasti: Kilpailukeskuksessa on mallirasti, jonka luona on myös mahdollisuus oman Emit-kortin toimivuuden tarkistamiseksi.

Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta porrastetusti seuraavasti: D21 klo17:00, H21 klo 17.30. Kilpailijat nollaavat emit-korttinsa siirtyessään lähtö / vaihtoalueelle. 

Ensimmäisen osuuden kartat jaetaan maahan. Klpailijat kutsutaan omaa lähtönumeroa vastaavan kartan taakse 3min ennen lähtöä. Kilpailija saa ottaa kartan lähtöhetkellä. Muiden osuuksien kartat ovat karttatelineessä ennen vaihtopuomia. Vaihto tapahtuu antamalla seuraavan osuuden kartta vaihtopuomin yli. Osuuden suorittaneiden karttoja ei kerätä pois. Kartan näyttäminen metsään lähtemättömille suunnistajille on kielletty.

Uusintalähdöt tarvittaessa kuulutuksen mukaan.

Vaihto/maali:Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin, josta saapuva kilpailija jatkaa maalileimauksen jälkeen karttatelineelle.

Varakartat:Väärän kartan karttatelineestä ottanut joukkue hylätään. Ilman karttaa jäänyt joukkue saa uuden kartan toimitsijalta karttatelineen päästä. Varakartan noutoon kulunutta aikaa ei hyvitetä joukkueelle.

Keskeyttäneet: leimaavat normaalisti maalissa tai ilmoittauttavat tulospalveluun.

Palkinnot: Viestissä palkitaan kolme parasta joukkuetta (joukkue + valmentaja). Viestiliigan kokonaiskilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta.Palkinnot jaetaan tulosten selvittyä kuuluttajan ohjeiden mukaan.

Kiellettyjä alueita ovat tontit ja piha-alueet sekä erikseen merkityt alueet. Kilpailumaaston länsireunassa kulkeva valtatie 3 ja sen piennaralue on kiellettyä aluetta ja merkitty kiellettynä karttoihin. Osa tonttimaiden ja kiellettyjen alueiden reunoista on merkitty myös maastoon kielletyn alueen nauhoituksella. Mikäli kilpailijoiden majoitus on kilpailualueella on majoituksesta poistuttava kilpailukeskukseen ennen kilpailun lähtöjä.

Rastit on merkitty maastoon rastilipulla ja heijastimella. Osalla rasteista on useampi leimasin. Maastossa on myös metsätalouteen liittyviä muita heijastimia.

Maasto on vaihteleva. Kilpailukeskuksen läheisyydessä on rakennettua ympäristöä ja myös paljon polkuja. Muulta osin maasto jakautuu Teiharjun harju-kangasmaastoon, Uuraslahden ranta-alueen jyrkkäpiirteiseen rinnemaastoon ja kasvillisuudeltaan vaihtelevaan hämäläiseen talousmetsään, jossa myös avokallioalueita.

Radat ylittävät kahdesti maantien (Kartuntie), jonka nopeutta on rajoitettu kilpailun ajaksi. Ylityspaikkoja ei ole viitoitettu. Noudattakaa varovaisuutta. Ks. ratamestarin lausunto.

Ensiapu kilpailukeskuksessa.

Muksula: Ei muksulaa

Pesu: Ei kilpailunjärjestäjän järjestämää peseytymismahdollisuutta koronatilanteen johdosta. Kilpailukeskuksessa on maksullinen kylpylä, jonka allasosasto on auki klo 21 asti.

Kahvila ja ravintola Ikaalisten Kylpylässä sisätiloissa kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Opastus ja pysäköinti kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Seuraa järjestäjien ohjeita. Opastus Valtatie 3:lta Ikaalisten Kylpylän kohdalta 4km Ikaalisista pohjoiseen.

Kuntosuunnistus: ks erillinen ohje

Turvallisuusohjeet: ks erillinen ohje

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja Vesa Taanila 040-8444613
Ratamestari Jukka Pohjonen
Ratavalvoja Reima Katajamäki
Kilpailukeskus ja turvallisuus Tapani Jokela
Tulospalvelu: Heikki Laine 0503073929 (Juoksujärjestysten / Emit-numeroiden muutokset)


iknv-net